"Вбив цивільного всупереч власному бажанню": Суд змінив вирок російському окупанту Шишимаріну

Російському військовому Вадиму Шишімарину змінили вирок. Замість довічного ув'язнення, вбивця отримав 15 років тюрми. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Ґрати", передають Патріоти України.

"Колегія суддів на чолі з Олександром Кияшком Київського апеляційного суду змінила вирок російському військовому та замінила довічне ув'язнення на 15 років позбавлення волі", – йдеться у повідомленні.

Головне про суд над Шишимаріним

Саме Шишимаріну було винесено перший вирок за грубе порушення законів та звичаїв війни. Суд над російським окупантом був публічним – це було бажанням обвинувачів. На суді 23 травня Шишимарін намагався виправдати свої дії, мовляв не хотів убивати.

Однак, суд не повірив у каяття окупанта, адже він аж ніяк не міг випадково розстріляти 62-річного мешканці Чупахівки Олександра Шеліпова. Тоді ж зауважували, що Шишимарін мав 30 днів для оскарження рішення суду. Ймовірно, він ним скористався.

Адвокат окупанта переконував, що його клієнт не хотів вбивати чоловіка, це був наказ прапорщика Міхєєва, а Шишимарін, мовляв, тричі відмовлявся виконувати наказ перед тим, як таки вистрілити в чоловіка.

"Індикатори дуже зрозумілі": Чалий спрогнозував, скільки часу є в України, щоб виграти війну у Росії

субота, 27 квітень 2024, 9:05

Затримавши більш ніж на пів року рішення про виділення Україні військової допомоги, американські союзники дали Росії значний карт-бланш для організації наступу. Зараз Україна знаходиться у "дуже непростій" обороні і має не так багато часу для того, щоб...

Ворог взяв "паузу": У ЗСУ повідомили, коли Росія знову може вдатися до масованих ударів по Україні

субота, 27 квітень 2024, 8:38

Агресорка Росія може знову завдати масованих ударів по Україні після того, як прибуде озброєння з пакета нової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. передають Патріоти України. ...