Вбивати американців в Афганістані, можливо, прямий наказ Путіна, - колишній офіцер СЗР РФ

Російському президенту подобається "грати мускулами", коли немає відповідного покарання.

Путін пообіцяв талібам нагороду. Ілюстрація: Рейтерс.

Колишній офіцер Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов в інтерв'ю Бі-бі-сі припустив, що передбачувана угода між ГРУ і талібами по полюванню за американськими військовими в Афганістані може бути частиною більш глобальної гри між президентами Володимиром Путіним і Дональдом Трампом на міжнародній арені, повідомляють Патріоти України.

«ГРУ - це величезна машина, яка працює на війну і відпрацьовує різні напрямки. У ГРУ є стратегічна розвідка - це білі комірці. А є і люди, заточені на більш грубі операції. Плюс не можна виключати і політичний аспект. Путіну подобається грати мускулами, коли немає відповідного покарання», - розповів Жирнов.

Раніше три великих американських видання з посиланням на свої джерела в Білому домі повідомили, що офіцери однієї з частин Головного управління Генштабу Росії (більш відомого як ГРУ) в минулому році уклали угоду з талібами, пообіцявши їм грошову винагороду за кожного вбитого в Афганістані американського солдата.

Джерело: ВВС

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...