"Вбивав росіян і створив незаконне збройне формування": Екс-командира батальйону "Айдар" та екс-нардепа Мельничука затримали у Греції на вимогу Росії

Російські провокатори не змогли написати у ордері правильно прізвище розшукуємого, спотворили громадянство та інші анкетні дані

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували затримання в Греції колишнього народного депутата, екс-командира батальйону Айдар Сергія Мельничука . Як розповів директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, на місце події виїхав консул України в Салоніках.

"З поліцією Греції консул домовився про тимчасове утримання затриманого в поліцейському відділенні та забезпеченні всім необхідним (питна вода і їжа)", - повідомив УНІАН представник МЗС.

За його словами, дружина Мельничука разом з малолітньою дитиною розміщені в готелі неподалік від поліцейського відділення, а сам колишній нардеп має можливість користуватися телефоном, також йому надано російськомовного адвоката.

"Вранці 2 березня в поліцейську дільницю повинен прибути прокурор з міста Салоніки", - додав Погорельцев.

Сергій Мельничук та Вадим Саблук

Сам Мельничук в Facebook повідомив, що до нього вже прибув консул України в Салоніках Вадим Саблук.

"Прибув на виручку консул України в Салоніках Саблук Вадим (МЗС запрацювало, спасибі). Спасибі всім, хто дзвонив, переживав і допомагає", - написав екс-нардеп.

Крім того, він також повідомив, що в ордері Інтерполу його прізвище вказано неправильно, не вірні дата і місце народження, а також не збігаються дані паспорта. За його словами, в запиті Інтерполу він названий громадянином РФ, а причиною затримання зазначено "вбивство на території Ростовської області і створення незаконного збройного формування".

В ордері на арешт українського політика вказується, що в 2014 році Мельничук був нібито причетний до вбивства 20 мирних жителів на території Ростовської області Російської Федерації. Саме тому, Слідчий комітет РФ оголосив його в міжнародний розшук і попросив грецькі правоохоронні органи затримати Мельничука на території Греції.

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...