Вбивчий тренд - продати Путіну країни екс-СРСР: Клімкін, котрий де-факто вже у відставці, відверто розповів, хто в ЄС найбільша загроза для України

У дипломатичній практиці є давня традиція, коли високопосадовець напередодні відставки робить найбільш "недипломатичні" відвертості у своїй кар'єрі
Голова МЗС Павло Клімкін розповів, що в Європі найбільшим лобістом ідеї «руського міру» для України на сьогодні є Франція. Про це міністр розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому», зазначають Патріоти України.
За словами Клімкіна, у Франції зростають дискусії стосовно того, щоб в нашому регіоні, і це не тільки Україна, а й умовно Молдова, був якийсь спільний менеджмент. «Це означає - менеджмент російський. Я бачу все більше людей, які про це говорять, і політиків, і на конференціях», - стверджує дипломат.
При цьому Клімкін зазначив, що він не говорить, «що це позиція Макрона» (хоча це не може не відбуватись на його позиції, свідками дрейфу на замирення є всі, хто цікавиться політикою-ПУ).
«Але у Франції явно зростають думки про те, що ми маємо залишитися на перспективу буферною зоною. Для багатьох у Франції це вигідно, оскільки є чималий прошарок політиків і бізнесменів, які не хочуть створювати собі проблеми з Росією і не хочуть бачити Україну як частину Європи. Вирішення ситуації по Україні - це як баба з возу», - вважає очільник МЗС.
Водночас, на думку Клімкіна, у Німеччині це не є домінуючим трендом, але загрозливі тенденції теж існують.
«Є прагнення до створення нової «нормальності» з Росією. Я вважаю, що це може підтримати більше половини європейських країн в якийсь момент. Тобто, я про це можу сказати абсолютно серйозно», - наголошує дипломат.
Клімкін вважає, що до моменту, коли у Західній Європі вирішать віддати Україну на поталу «руському міру» залишилося небагато часу.

«Часу у нас точно небагато. Якщо подивитися міжнародний контекст по всіх напрямках, то він погіршується, ускладнюється. Подивіться на Близький схід, є кампанія в США, є якісь торговельні суперечки», - говорить міністр МЗС.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...