Вбивство "головного критика" Кадирова: Чеченський блогер може бути живим і перебувати під захистом шведської поліції

Чеченський блогер Тумсо Абдурахманов, про вбивство якого у Швеції повідомлялося 5 грудня, можливо, живий і перебуває під захистом шведської поліції. Про це повідомила пресслужба уряду Чеченської республіки Ічкерія за кордоном у коментарі "Кавказ.Реалії", передають Патріоти України.

«За інформацією, яку має уряд Чеченської республіки Ічкерія, Тумсо Абдурахманов живий і перебуває під захистом шведської поліції», — цитує видання представника пресслужби.

Раніше поліція Швеції на запит медіа не підтверджувала і не спростовувала інформацію про вбивство Абдурахманова, яка з'явилася в опозиційних режиму Кадирова чеченських пабликах. На новий запит правоохоронці відповіли, що їм нема чого додати до попередньої відповіді.

5 грудня Радіо Свобода із посиланням на соратників Абдурахманова повідомило, що невідомі вбили опозиційного блогера у Швеції. Раніше Абдурахманов вже пережив один замах з боку Кадирова.

У лютому 2020 року до його квартири проникнув кілер, який спробував убити сплячого опозиціонера молотком, проте був ним знешкоджений і в результаті засуджений судом Швеції до 10 років позбавлення волі.

Хто такий Тумсо Абдурахманов

Тумсо Абдурахманов, поки мешкав у Грозному, працював заступником директора ФГУП Електрозв'язок. У 2015 році у нього стався конфлікт із високопосадовцем уряду Чечні та родичем голови регіону Ісламом Кадировим.

У зв'язку з цим він поїхав спочатку до Грузії, а потім до Польщі. Після від'їзду Абдурахманова у РФ було порушено кримінальну справу за статтею про «участь у незаконних збройних формуваннях». Кадиров звинуватив його у зв'язках із ІДІЛ.

Вже на еміграції Абдурахманов став найпопулярнішим чеченським блогером. На його YouTube-канал підписано понад 250 тисяч людей.

Раніше в країнах ЄС було вбито щонайменше трьох вихідців із Чечні, які критикували Кадирова. В Австрії - Умар Ісраїлов, у Німеччині - Зелімхан Хангошвілі, у Франції - Імран Алієв (Мансур Старий).

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...