Вбивство Гонгадзе: Свідчення генерала Пукача про причетність Кучми і Литвина зникли з матеріалів справи, - адвокат

Від Зеленського вимагають поновити розслідування і покарати високопоставлених замовників

З матеріалів кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе зникли слова засудженого ексгенерала МВС Олексія Пукача про причетність до нього другого президента України Леоніда Кучми й ексголови Верховної Ради Володимира Литвина, зазначають Патріоти України.

Про це заявила на пресконференції в УНІАН адвокатка потерпілих Тетяна Костіна. Вона звернулася до президента України Володимира Зеленського із закликом довести справу до кінця.

Костіна нагадала, що до відповідальності досі не притягнуто як замовників убивства Гонгадзе, так і замовників замаху на народного депутата II і III скликань ВР Олександра Єльяшкевича та викрадення і побиття журналіста Олексія Подольського, чиї інтереси вона представляє.

Адвокатка заявила, що незважаючи на те, що виконавці цих злочинів різні, усі вони "обгрунтовано пов'язані з тодішнім президентом Леонідом Кучмою".

"Відомі всьому світу слова Пукача, що вирок суду буде йому зрозумілий, тільки коли на лаві підсудних з ним будуть сидітимуть Кучма і Литвин, у матеріалах справи відсутні", – заявила Костіна.

На її думку, ці слова навмисно не внесли до справи для того, щоб Кучма і Литвин, який у 1999-2002 роках очолював Адміністрацію президента, могли уникнути відповідальності.

Костіна закликала Зеленського зробити так, щоб винні в замовленні цих трьох злочинів опинилися на лаві підсудних.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...