Вбивство Шеремета: Аваков зізнався у своїй помилці щодо Пуми та Буча

"Пума" і "Буча". Фото: соцмережі.Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зізнався, що вважав закладниками вибухівки під машину журналіста Павла Шеремета не тих фігурантів, на яких вказали українські та британський експерти, які вивчали ходу людей, котрі потрапили на камери спостереження. Про це міністр заявив 13 грудня в ефірі телеканала "Україна", зазначають Патріоти України.

"Ми зняли відео наживо всіх людей, яких ми так чи інакше підозрювали, що вони можуть бути причетними, і віддали експертам, щоб вони могли зіставити. Ми одержали попередні висновки експертизи. Особисто я, коли ми давали ці документи, думав, що подружжя [Владислав та Інна] Грищенків і є та сама пара, яка удвох іде і закладає цю вибухівку. Але несподівано нам експерти показали зворотне. Що це не так, і що цією парою є двоє: один – пан Riffmaster (музикант Андрій Антоненко. – "ГОРДОН"), а інша – його дівчина, яка безпосередньо підкладала міну, – це пані [медикиня і волонтерка Юлія] Кузьменко", – пояснив Аваков.

Голова МВС підкреслив, що "висновок експерта – це вже серйозно, його треба класти в основу обвинувачення".

Роз'яснюючи позицію шефа, речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що подружжю ветеранів війни на Донбасі Інні та Владиславу Грищенкам, більш відомим за позивними «Пума» і «Буча», не оголосили офіційних підозр у справі Шеремета, тому що наразі вони фігурують лише як особи, які можуть володіти певною інформацією.

Про це речник Авакова поділився в ефірі на hromadske. Артем Шевченко зазначив, що подружжю оголосили підозри в іншій справі — у підготовці замаху на бізнесмена у місті Косів на Івано-Франківщині.

«Ми й почали з того, що на підозру у справі Шеремета вийшли через увагу про замах на бізнесмена у місті Косів, зокрема, у такому елементі, як дуже подібний вибуховий пристрій», — уточнив Шевченко.

Слідчі, за словами речника, переконані, що ветерани «можуть володіти інформацією про справу Шеремета».

«Їм поки що не пред’явлено підозр безпосередньо у причетності до справи Шеремета, але їхні контакти, зв’язки, розмови та інші факти в сукупності всіх нам говорять, що це ті особи, які дуже цікавлять слідство, зокрема у справі Шеремета», — зазначив речник, додавши, що підозру їм можуть оголосити у майбутньому, якщо на це будуть підстави.



"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...