Вбивство Шеремета: "Можливо, це була ця жінка, а може, ні...", - у Авакова почали спростовувати категоричні заяви свого шефа щодо дочетності заарештованих

Важко уявити, що спікер міністра міг собі дозволити ставити під сумнів заяви свого безпосереднього керівника після гучних арештів, якщо б на те не були дуже вагомих підстав.

Як повідомляли Патріоти України, вбивство Павла Шеремета було оголошено особисто розкритим головою МВС Аваковим, більше ніж через три роки після вчинення зухвалого злочину. Слідство затримало п'ять осіб, яких називають причетними до вибуху автомобіля, в якому загинув український, російський і білоруський журналіст. Як відомо, звинувачення військових, медиків та волонтерів - Яни Дугарь, Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко і подружжя Грищенків викликало великий резонанс у суспільстві. А оприлюднення даних британської експертизи, що жінка, котра натискала на кнопку, і котру так на ефірі у Шустера хотів знайти Аваков, є та сама, що її і закладала, ще більше змішало "карти" голови МВС

І от в МВС зробили нову заяву, котра кардинально відрізняється від всього сказаного раніше щодо причетності до вбивства дитячого лікаря Юлії Кузьменко.

Артем Шевченко, спікер МВС, в коментарі "5 каналу" заявив, що оголошена підозра Юлії Кузьменко не є остаточним висновком слідства.

"Все, що оголошено в підозрі... є припущеннями. Може вони підтвердяться в слідстві, а може ні. Можливо, це була ця жінка, а може ні..." - заявив Шевченко.

При цьому спікер МВС заявив, що підозрювані не заарештовані, вони взяті під варту.

Журналісти-розслідувачі відзначають, що експертиза у справі про вбивство Павла Шеремета не містить однозначних висновків, а підозру фігурантам оголосили на підставі слабких висновків.

Щодо Юлії Кузьменко, яку назвали "закладницею" вибухівки, було проведено низку експертиз. Психологічна підтвердила, що дитячий лікар могла бути кілером, портретна (на підставі камер відеоспостереження) не змогла дати однозначну відповідь, експертиза ходи назвала докази "умовно достатніми".

Журналісти "Слідство Інфо" ознайомилися також з висновками британського експерта. Він заявив, що жінка, яка робила фото і відео напередодні вбивства (розвідниця, якою назвали Яну Дугарь), жінка, що закладала вибуховий пристрій, і та, що активувала бомбу, з великою ймовірністю одна і та ж людина. Такі висновки могли поставити під сумнів версію слідства, тому їх не оприлюднили.

Розслідування вбивства Павла Шеремета (відео: YouTube/5 канал)

Варто відзначити, що з'явилася ще одна несподівана версія загибелі Павла Шеремета. З'явилося припущення, що журналіста могли вбити через побутові мотиви, а не з метою "дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні". Нагадаємо, такий мотив став основним у розслідуванні.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...