Вбивство Шеремета: Справа може бути пов'язана із олігархом-втікачем, який зараз у Росії

За місяць до смерті журналіст зустрічався з Олександром Клименком в Москві.

Павло Шеремет був засмучений чимось після зустрічі з олігархом. Фото: Главком.

Вбивство журналіста Павла Шеремета нібито могло бути пов'язане з олігархом-втікачем Олександром Клименком, ексміністром доходів і зборів в уряді Миколи Азарова. Таку версію озвучило видання "Заборона", але вона відрізняється від офіційних висновків слідства, передають Патріоти України.

Журналісти повідомили, що отримали документ про те, що в серпні 2016 після загибелі Шеремета в поліцію звернулася громадянка Марина Мацюк. Вона нібито розповіла, що її знайомий, уродженець Донецька Максим Зотов особисто зізнався їй у злочині. Він, за даними видання, тісно пов'язаний з Клименком, який був неформальним власником Радіо "Вести", де працював Шеремет.

Як пише "Заборона", за місяць до смерті журналіст зустрічався з Клименком в Москві. Той нібито просив Шеремета придумати план повернення в Україну, яку він покинув в 2014 році після Майдану. Колеги Шеремета розповіли, що після цієї зустрічі журналіст був стурбований і засмучений.

За даними ЗМІ, слідство з невідомих причин "не дало хід виявленій нами версії, незважаючи на наявність конкретних показань свідків". Офіційний представник МВС Артем Шевченко підтвердив, що контакти Шеремета з Клименком в Росії виглядали для слідства підозріло, проте цю версію не вдалося перевірити через неможливість співпраці з російськими правоохоронними органами.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...