Вбивство Шеремета та як шиється "справа честі" Авакова: Адвокати Антоненка жорстко відповіли на заяву поліції про фейкове алібі свідка захисту

Захист музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненко вкрай вражений методами, якими поліція перевіряє гіпотетичну причетність свого підзахисного до вбивства Павла Шеремета. Адвокат Антоненко здивований, що лише через 50 днів слідство «здогадалося» перевірити алібі музиканта, зазначають Патріоти України.

Заява адвоката Леоніда Маслова з'явилося у відповідь на «сенсацію» від поліції: нібито знайомий Антоненко збрехав заради алібі приятелеві. Свої «свідчення» уявний свідок озвучив в телеефірі 13 грудня 2019 року.

За словами адвоката, захист ще в грудні перевірила слова «свідка», спростував їх і забув про цей епізод. Незрозуміло, чому слідство вирішило знову підняти цю тему, через два місяці. Адвокат вважає, що мова йде про інсинуації і імітації активності з боку «органів», а тим часом невинні люди залишаються за гратами.

«Чому б слідчим не перевірити справжні алібі ... Чому б не порівняти ріст Антоненко з результатами фототехнічної експертизи росту зловмисників? Нехай розкажуть, куди з експертиз зникла згадка про кульгавість Антоненко. Нагадуємо: помилкова підозра зупинило пошук справжніх злочинців», - йдеться в заяві адвоката.

Нагадаємо, музикант Андрій Антоненко (Riffmaster) з 12 грудня 2019 року перебуває під вартою. Слідчі стверджують, що Антоненко нібито був організатором групи, котра підклала вибухівку під автомобіль Павла Шеремета в 2016 році. Також Антоненко, за версією «органів», нібито був одним з безпосередніх закладників вибухівки. Переконливих доказів в справі так і не з'явилося. Антоненко, проте, залишиться в СІЗО як мінімум до 8 лютого.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...