Вбивство журналіста Сергієнка: Обшуки в Омеляна проводилися в межах справи, в якій фігурує нардеп-регіонал Бобов, - ЗМІ

Це не виправдовує безпардонні діє слідчих ДБР, котрі без попередження спозаранку ввалились в оселю непричетних людей, налякавши жінок та дітей

У п'ятницю, 12 червня, вранці співробітники Державного бюро розслідувань провели обшуки в будинку у колишнього міністра інфраструктури України Володимира Омеляна. Заходи проводили в рамках кримінального провадження, в якому фігурує екснардеп Партії регіонів Геннадій Бобов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Обшуки проводилися в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом викрадення злочинною організацією 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському та подальшим вбивством журналіста Василя Сергієнка. У цій справі проходить екснардеп від Партії регіонів Геннадій Бобов.

Власницею будинку, де проживає Омелян, є родичка колишнього парламентарія Світлана Бобова. За версією слідства в будинку можуть зберігатися докази, які можуть бути долучені до кримінального провадження.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року близько 20:30 у Корсуні-Шевченківському Черкаської області зловмисники викрали журналіста Василя Сергієнка. Потім його вбили, а тіло, намагаючись приховати докази злочину, сховали в лісосмузі.

За картиною, яку на сьогодні відновило слідство, події розвивалися так. Близько 21:00 Сергієнко, як зазвичай, вийшов закрити ворота на ніч. Тут йому завдали перший удар, ймовірно, зламавши ніс і щелепу. Сергієнко був великим і міцним чоловіком - він не знепритомнів, а встиг добігти до порогу будинку. Його наздогнали і завдали другий удар по голові. В цей час на пронизливі крики сина надвір вибралася його 87-річна мати Ніна Андріївна. Зі зламаною ногою, забувши, що потрібно на щось спертися, діставшись до вхідних дверей, вона побачила невідомих у масках і сина, що лежав у крові.

Літня жінка закричала так голосно, наскільки вистачило сил. Благала їх. Але на неї ніхто не реагував. Невідомі, які прийшли в той вечір за її сином, просто мовчки потягли його до машини. Сина везли вбивати, а вона не могла йому нічим допомогти. "Я ображаюся на своє серце, що воно пережило таке і не зупинилося", - сказала нам Ніна Андріївна.

Пізніше слідство встановить, що Сергієнка поволокли до виходу, завантажили в машину. Потім викрадачі попрямували в сторону Виграєвського лісового господарства. На асфальтованій ділянці колишньої автозаправки Сергієнка передали двом безпосереднім убивцям. Яма-могила була вирита заздалегідь за 50 метрів від дороги. Але вбили журналіста не відразу. Смерть настала від аспірації крові внаслідок черепно-мозкової травми. При огляді судово-медичним експертом було виявлено 19 колото-різаних ран: 17 безпосередньо на тілі, а ще були з обох боків на шиї. У нього були зламані ребра і під'язикова кістка - вона ламається тільки при задушенні. Також по тулубу було завдано численних ран. Наручники були на руках, ноги зв'язані ізоляційною стрічкою.

16 травня 2017 року співробітниками Черкаського ГУНП за процесуального керівництва облпрокуратури під час проведення комплексу слідчих і оперативно-розшукових заходів у Києві затримано підозрюваного в організації резонансного вбивства Сергієнка Вадима Мельника, колишнього начальника охорони депутата Геннадія Бобова. Раніше колеги Сергієнка пов'язували депутата Бобова з цим злочином.

У 2018 році справу частково взяла ГПУ. Тепер щодо вбивства Сергієнка є два кримінальні провадження. Одне протягом трьох років безуспішно слухають суди, а друге перебуває в Управлінні спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

У березні 3019 року з'явилася інформація про те, що в США затримано ще одного підозрювано, ймовірного керівника групи викрадачів - Андрія Іносова.

У травні 2019 року в Городищенському суді вибухнув скандал. Місцева суддя під час відкритого засідання зачитала інформацію про застосування заходів безпеки до одного з підозрюваних, чим фактично розкрила вразливу інформацію і перешкодила роботі слідства. Ці документи не були пов'язані зі справою, яку суд вже слухає. Прокуратура хотіла перевести одного з підозрюваних у Київ на кілька днів.

26 червня Віктору Горбенку і Роману Недибалюку Городищенський райсуд Черкаської області змінив запобіжний захід на домашній арешт.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...