Вбивці, наркоторговці та рецидивісти: "Вагнерівці" виходять на свободу за участь у війні

Серед ув'язнених, які вступили в приватної військової компанії "Вагнер", а потім були відпущені на свободу за вбивства українців, злодії-рецидивісти, наркоторговці і вбивці, передають Патріоти України.

Вдалося дізнатися про жителів Санкт-Петербурга і Ленінградської області, йдеться в розслідуванні видань "Агентство" і Російської служби ВВС.

На фото власника ПВК "Вагнер" Пригожина з помилуваними ув'язненими знаходиться ветеринар Дмитро Каравайчик. У липні 2019 року він був засуджений до 17 років колонії суворого режиму "за створення злочинного угруповання з виробництва і збуту амфетаміну". За даними суду, Коровайчик займався виробництвом наркотику, а пошуком покупців займалася його дружина – Діана Грибовська (засуджена до 16 років колонії).

Ще один ув'язнений, упізнаний журналістами видання, Олександр Суєтов, який отримав у 2020 році 10 років колонії суворого режиму як організатор злочинного угруповання, що здійснювало нальоти на ювелірні магазини в Санкт-Петербурзі.

Також журналісти "Агентства" впізнали ще двох завербованих ПВК "Вагнера" ув'язнених - імовірно Дениса Кінева і Станіслава Усачова. Кіневу, за даними видання, ще в 2011 році дали п'ять років колонії за розбій, а Усачова в 2016 році засудили на рік і один місяць колонії за викрадення автомобіля.

Журналісти Російської служби ВВС впізнали в одному з помилуваних ув'язнених неодноразово засудженого, в тому числі за вбивство, Анатолія Сальміна.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...