"Вбивці, ви самі його розбомбили": У Росії затримали школярку за напис на інсталяції про Маріуполь

У російському Санкт-Петербурзі затримали 17-річну школярку та склали на неї протокол за статтею про "дискредитацію" російської армії. Дівчину звинуватили в тому, що вона зробила напис "Вбивці, ви самі його розбомбили. Іуди" на інсталяції у вигляді серця з написом "Маріуполь", передають Патріоти України.

Про це повідомили у пресслужбі МВС виданню "Север.Реалии". Ім'я затриманої не повідомили, але ЗМІ дізналися, що вона є ученицею 11-го класу однієї зі шкіл міста. Після складання протоколу дівчину відпустили під зобов'язання щодо явки.

Зазначимо, що 18 грудня в Санкт-Петербурзі на інсталяції у вигляді двох сердець з написом "Петербург-Маріуполь", який на той момент встановили лише тиждень тому, з'явився вказаний напис. Після цього кілька робітників зняли обшивку інсталяції, вирішивши замінити її на нову. Наразі інсталяцію демонтовано.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...