Вчасно - врятуємо себе та Європу: В Україні запущено виробництво прикордонних інженерних загороджень

На Черкащині запущено лінію виготовлення інженерних загороджень для Державної прикордонної служби України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство внутрішніх справ України.

Для кожної ділянки державного кордону України передбачається специфічний конструктив як в інженерному, так і технічному плані.

Серед усіх елементів інженерного облаштування, які використовуються на різних ділянках кордону, чи то річкова, сухопутна або гірська, завжди присутнє загородження з колючого дроту, переважно спірального типу.

Заявлено, що загальна потреба Держприкордонслужби в колючо-ріжучих загородженнях спірального типу складає близько 300 тисяч бухт.

Для мінімізації витрат бюджетних коштів прикордонне відомство ініціювало внесення змін до Переліку видів господарської діяльності, здійснення якої дозволяється військовим частинам Збройних Сил, якими прикордонникам надано право на виробництво виробів із дроту, ланцюгів і пружин.

Тож відтепер ДПСУ має підстави самостійно виробляти колючо-ріжучі загородження спірального типу.

Державний кордон України з урахуванням усіх ризиків і загроз, особливостей ділянок потребує належного інженерного облаштування.

Нині в одному з органів Державної прикордонної служби України розгорнуто цех з виробництва єгози (колючий дріт).

Виробництво буде здійснюватись виключно для потреб Держприкордонслужби.

Орієнтовна вартість виготовлення однієї бухти – до 2,5 тисяч грн (300 тисяч бухт буде коштувати 750 млн гривень).

«Коли прикордонники звернулись до нас з проханням допомогти у розвязанні питань саме з технічного облаштування кордону, ми відразу відгукнулися та почали працювати», розповів директор з комунікацій BGV Group Management.


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...