Вчасно попередили? НАБУ викрило на хабарі депутата Київради, пов’язаного з Єрмаком, але той втік

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) затримало на хабарі голову комісії Київради з підприємництва та благоустрою Владислава Трубіцина, повідомляє у Facebook журналіст Юрій Бутусов, зазначають Патріоти України.

За його інформацією, депутат Київради від “Слуги народу” Трубіцин і його помічник були затримані при отриманні хабара в 1 мільйон 260 тисяч гривень.

Вони вимагали гроші від підприємця за видачу річного дозволу на роботу для мережі МАФів – «черепашок», для ведення торгівлі в центрі Києва, пише Бутусов.

Як зазначив журналіст, Трубіцин-ключова людина у видачі дозволів на МАФи в Києві. Він пов’язаний з главою офісу президента Андрієм Єрмаком, який до свого походу в політику займався як юрист і лобіст оформленням дозволів на МАФи, літні майданчики ресторанів і об’єкти нерухомості в Києві.

“Саме Єрмак, за словами мери Києва Кличка, призначив свою людину Олексія Кулеба на посаду начальника Департаменту благоустрою Києва. Трубіцин був безпосередньо пов’язаний і з Кулебою і з Єрмаком. НАБУ розкрила чергову корупційну схему Слуг народу. Але очевидно, що Президент Зеленський захищатиме Трубіцина також як інших корупціонерів у своєму оточенні-Татарова і Трухіна. Трубіцин є однією з найбільш впливових і довірених осіб ОП в Києві, одним з тих хто вирішує будь – які питання Слуг народу в столиці”, – пише журналіст.

У той же час УП з посиланням на джерела пише, що детективи НАБУ зуміли затримати лише неофіційного помічника Трубіцина Олександра Коча. Сам депутат зумів утекти на автомобілі, тому його зараз розшукують.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...