Вдала засідка: Українські спецназівці знищили модернізований танк і взяли в полон морпіхів РФ (відео)

В районі Вугледара Донецької області воїни Сил спеціальних операцій України та 72 бригади знищили російську техніку і взяли в полон двох військовослужбовців РФ. Про це повідомила пресслужба ССО, передають Патріоти України.

За даними розвідки, окупанти мали висунутися в наступ танковим підрозділом. Йдеться про вояк сумнозвісної 155 бригади морської піхоти, тихоокеанського флоту РФ. Операцію ССО проводили у взаємодії з бійцями 72-ї окремої механізованої бригади.

В результаті спільних дій був знищений модернізований російський танк Т-80, ще до того як він вийшов на вогневу позицію. Під час бою у полон потрапили два члени танкового екіпажу - контрактники, морські піхотинці РФ.

"Військовослужбовці ССО надали полоненим кваліфіковану медичну допомогу і винесли їх за лінію фронту в розташування Сил оборони України. Спільна операція ССО України та 72-ї ОМБр пройшла без втрат з нашої сторони і зірвала заплановані ворогом штурмові дії на Вугледарському напрямку", - йдеться у повідомленні.

На відео, оприлюдненому ССО, полонені - брати Чєртєнкови - зізнаються, що стали жертвами російської пропаганди і погодилися піти воювати в Україну. Вони підтверджують, що російське командування не вважає своїх солдат за людей.

В’ячеслав Чєртєнков каже, що переконаний у перемозі України у цій війні. За словами Павла Чєртєнкова, від початку року на Вугледарському напрямку загинула половина роти 155 бригади російських морпіхів.

Полонений також наводить обставини бою: 2 танки росіян за наказом командира висунулися в бік позицій Сил оборони України, його Т-80 підірвався на міні. Чєртєнкову вдалося врятуватися до того, як вибухнув боєкомплект. Він каже, що розкаюється

Відео супроводжується ілюстративними кадрами знищення російської техніки на різних напрямках. Пресслужба ССО нагадує, що за весь час повномасштабної війни Росія втратила 3213 танків. Ціна кожного танка складає від 3 до 6 мільйонів доларів. Вартість всіх втрачених танків рівнозначна будівництву 803 нових середніх шкіл, 1230 пологових будинків чи 1170 онкологічних центрів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...