Вдало попрацювали: Після удару HIMARS по складу в Ізюмі обстріли ЗС РФ скоротилися в 10 разів, - комбат

Після того, як українські сили завдали удару за допомогою РСЗВ HIMARS по складу ЗС РФ в окупованому Ізюмі Харківської області, кількість російських обстрілів скоротилася вдесятеро. Про це в коментарі виданню The Washington Post розповів командир батальйону 93-ої механізованої бригади Богдан Дмитрук, передають Патріоти України.

За його словами, лише в його батальйоні кількість убитих і поранених різко зменшилася порівняно зі втратами три місяці тому, коли солдати тільки-но перебралися на цей відрізок лінії фронту.

"Кожен тиждень у нас приблизно один хлопець отримує струс мозку. А до удару HIMARS їх було близько двох-трьох на день через інтенсивність обстрілу", — розповів комбат.

Таке раптове скорочення атак Дмитрук пояснює тим, що російські сили намагаються зберегти вцілілі снаряди після знищення боєприпасів. Крім того, окупанти побоюються, що артобстріли спровокують удари HIMARS по їхніх позиціях.

"Вони поняття не мають, де вона [пускова установка] перебуває", — наголосив український військовий. Очевидно, росіяни намагаються адаптуватися до нових умов, переміщуючи своє озброєння вглиб окупованої території, сподіваючись опинитися за межами досяжності HIMARS, вважає Дмитрук. Як зазначає видання, Росія сподівається використати для знищення американських РСЗВ безпілотники, які мають бути закуплені в Ірану.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...