Вдарили Пекіну у найболючіше місце: Вашингтон прийняв історичне рішення

США скасовують обмеження на контакти між американськими і тайванськими чиновниками, які діяли упродовж десятиліть. Про це йдеться в заяві державного секретаря Сполучених Штатів Майка Помпео, яка оприлюднена в суботу, 9 січня, передають Патріоти України.

Він зазначив, що протягом кількох десятиліть Держдепартамент США створював "складні внутрішні обмеження" для регулювання взаємодії американських дипломатів, військових та інших посадових осіб з тайваньськими колегами. За словами Помпео, таким чином хотіли "заспокоїти комуністичний китайський режим".

"Органи виконавчої влади повинні вважати недійсними всі установки щодо відносин з Тайванем, раніше видані Державним департаментом... Сьогоднішня заява визнає, що відносини США і Тайваню не повинні бути скуті обмеженнями нашої бюрократії", – заявив Помпео.

Він назвав Тайвань "неофіційним партнером" США, не вживши терміну "незалежна держава". Міністерство закордонних справ Тайваню вже відреагувало на рішення США. "Більш тісне партнерство між Тайванем і США грунтується на спільних цінностях, спільних інтересах і непохитній вірі в свободу і демократію", – йдеться в повідомленні.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...