Вдесятеро дорожче, ніж Ірану організація акту агресії: В Ізраїлі розповіли, скільки коштувало відбиття атаки

Відбиття масованої атаки Ірану із застосуванням сотень дронів та балістичних ракет обійшлося Ізраїлю у 4-5 млрд шекелів (1-1,3 млрд доларів). Про це сказав генерал запасу ЦАХАЛ і фінансовий радник колишнього начальника штабу Рам Амінах в ефірі Ynet Studio, передають Патріоти України.

Іранські дорни переважно збивала авіація, а для знищення балістики використовували ракети Arrow. Знищення однією експерт оцінив у 3,5 млн доларів.

Водночас чистий бюджет ЦАХАЛ у 2023 році становив 60 млрд нових шекелів. Амінах зазначив, що ці суми необхідно знати, щоб розуміти здатність Ізраїлю захищатися від наступних подібних масованих атак, які виснажують ППО більш дешевою зброєю.

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...

Вже відомо про перші розстріли мирних жителів: У Вовчанську окупанти беруть цивільних у полон

четвер, 16 травень 2024, 12:43

У Вовчанську військові РФ беруть цивільних у полон, відомо про перші розстріли мирних жителів окупантами. Про це повідомив у четвер, 16 травня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. У повідомленні Клименка у Telegr...