Вдвічі більше за Авдіївку: Стало відомо, скільки солдат Росія зосередила на лівому березі Дніпра

Росія зосередила на лівому березі Дніпра 70 тисяч солдатів. Це вдвічі більше, ніж на Авдіївському напрямку. Про це "24 каналу" розповів військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

На його думку, російські окупанти не вважають, що їм щось загрожує на лівому березі Дніпра в Херсонській області і зосередили там чималі сили, але ЗСУ важливо утримувати там позиції — вони відтягують на себе 70 тисяч росіян.

"Це дуже багато. Під Авдіївкою воює 40 тисяч. Уявіть собі, якби на додачу до тих 40 ще щонайменше половина цього контингенту була перекинута, наскільки б ускладнилася ситуація Сході України", – зазначив експерт.

При цьому він вказав, що захисники України не дають ворогові інтенсивніше обстрілювати правобережжя Дніпра.

"Утримуючи цю смугу, ми не даємо противнику можливість використовувати великокаліберні міномети. Ми певною мірою обмежуємо використання артилерійських систем проти мирного населення правого берега. Ця боротьба для нас має сенс", – підкреслив Грабський.

Він додав, що про наступ на лівому березі зараз не йдеться, але в майбутньому звідти можна буде проводити рейди, щоб руйнувати комунікації окупантів в тилу.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...