Вдвічі потужніші за легендарні HIMARS: До України прибули перші системи MLRS 270, - Резніков

MLRS M270 вже в Україні

В Україну прибули перші ракетні системи залпового вогню MLRS M270. Про це у п'ятницю, 15 липня, повідомив міністр оборони Олексій Резніков, передають Патріоти України.

"Вони стануть гарною компанією для HIMARS на полі битви", - написав Резніков. M270 від HIMARS відрізняються платформою – вони пересуваються на гусеницях, а також мають у пакеті 12 ракет проти шести у HIMARS. М270 MLRS (Multiple Launch Rocket System – ракетна система залпового вогню) – це універсальні пускові установки американської армії калібром 227 міліметрів. Вони можуть вести вогонь:

  • некерованими реактивними снарядами на відстань до 45 км;
  • високоточними ракетами M30 та M31 на дальність до 70 кілометрів;
  • балістичними тактичними ракетами на відстань до 300 км.

Установки М270 MLRS використовують під різні цілі. Якщо потрібно "відпрацювати" по певній площі на порівняно близькій відстані, то вони виступають аналогами Градів та Смерчів.

А якщо стоїть завдання вдарити точково і на більшу дистанцію, то ці пускові установки вже виконують роль оперативно-тактичного ракетного комплексу і є більш новими і потужними аналогами Точки-У (до 120 кілометрів), яких Україна практично не має.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...