Вейшнорія отримає міцний тил з НАТО: Польща розміщає американські підкріплення на кордоні з Білоруссю

Нові контингенти Пентагону, про котрі домовились Дуда з Трампом, будуть розташовані в Польщі в шести точках. Це сигнал «агресорам»: напад на республіку стане атакою на весь альянс НАТО, впевнені в Варшаві
Вигадана в ході російсько-білоруських військових маневрів Вейшнорія перетворюється на локацію найбільшого протистояння двох блоків
НАТО розмістить американські війська як мінімум в шести точках на сході Польщі. Про це в ефірі Польського радіо заявив міністр оборони східноєвропейської республіки Маріуш Блащак, зазначають Патріоти України.

«У рамках угоди ми домовилися про те, що в Польщі буде шість точок дислокації підрозділів», - сказав він.

Польша армия США

Глава відомства підкреслив, що точне розташування американських військових Варшава і Вашингтон визначать окремою угодою. «Важливо посилити східний фланг НАТО, а значить і східний фланг нашої країни, щоб стримувати можливого агресора. Передбачуваний загарбник знає, що порушення польських кордонів означає не локальний конфлікт, а глобальний. Присутність американських військових свідчить про те, що атака на Польщу стане атакою на весь альянс НАТО», - наголосив Блащак.

Польський міністр уточнив, що в Польщі створять дивізіонне командування, якому підпорядковуватимуться всі американські війська на східному фланзі НАТО.

Коментуючи заяви польського міністра, перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що якщо це станеться, то Росія в якості відповіді посилить свої війська на західному кордоні.
«У Польщі, мабуть, цього не розуміють. Можливо, їм хочеться бути чиєюсь військовою базою », - епічно заявив сенатор. «При цьому з точки зору безпеки Польщі розміщення військ США нічого не дасть», - переконує росіянин.
З ініціативою про розміщення американської військової бази в Польщі навесні минулого року виступила сама Варшава, пояснюючи це необхідністю «стримування посиленням і небезпечної позиції Росії». Вона заявила про готовність виділити на це до $2 млрд. Пізніше в НАТО говорили, що мають намір облаштувати в Польщі об'єкти для зберігання військової техніки США.
Наразі в Польщі знаходяться близько 4,5 тис. американських військових зі складу бронетанкової бригади і багатонаціональної батальйонної групи. В кінці квітня цього року дві країни домовилися збільшити чисельність цього контингенту. У сусідній з Польщею Німеччини розміщені на постійній основі більше 30 тис. американських військових.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...