Величезний удар по психіці Путіна: Експерт пояснив, чому важливо було затопити крейсер "Москва"

Ракетний крейсер Москва, який затонув 14 квітня в Чорному морі після удару українськими ракетами Нептун, був дуже потужним символом для РФ – символом сили й міцності. Тому загибель корабля стала величезним ударом по психіці російського диктатора Володимира Путіна. Про це сказав під час чату на Главреді письменник, військовий експерт, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак, передають Патріоти України.

"Найбільшим ударом у цій історії для російського керівництва було те, що крейсер був вражений не західними ракетами, а українськими ракетами Нептун. Це показало той факт, що українська ракетна школа жива, що вона продукує новітні рішення, і ці рішення вдалі.

Водночас Військово-морські сили України продемонстрували високий рівень підготовки, коли змогли влучити цими ракетами в крейсер і потопити його", - пояснив він. З точки зору військового значення крейсера Москва, то судно було флагманом, головним кораблем флоту РФ.

"Коли в бою знищується командир, це стає колосальним ударом по морально-бойовому духу, тому ЗСУ завжди полювали саме на командирів. Знищення крейсера Москва вплинуло саме так на військовослужбовців ВМС РФ", - пояснив експерт. Крім того, за словами Бадрака, крейсер Москва мав ракетні комплекси С-300 і повинен був прикривати все угруповання військових кораблів. Тепер же, коли Москва затонула, вже не йдеться про блокаду або домінування на морі з боку РФ.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...