Велика Британія планує передати Україні РСЗВ M270, залишилося отримати згоду США, - Politico

Велика Британія просить США підписати план відправки в Україну передових ракетних систем залпового вогню американського виробництва M270B1. Така пропозиція Лондона надійшла після того, як Білий дім оголосив про надання Києву аналогічної зброї, передають Патріоти України.

Про це повідомило виданняPolitico, посилаючись на інформацію власного джерела, знайомого з цим питанням, та відповідний документ, що викладає пропозицію.

Видання зазначає, що Україна вкрай потребує потужнішої зброї у вигляді далекобійної артилерії, щоб дати відсіч російським окупантам. 1 червня США оголосили про надсилання Києву високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS. Велика Британія наслідує цей приклад і найближчими днями хоче відправити Україні РСЗВ M270B1.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зранку в середу, 1 червня, розмовляв із президентом США Джо Байденом про передачу Україні цих реактивних систем залпового вогню. Згідно з експортними правилами, США, як виробник M270B1, мають офіційно схвалити цей крок Британії.

Видання зазначає, що адміністрація Байдена майже напевно дасть зелене світло відправці цього озброєння в Україну. Ракетна система залпового вогню M270B1 з GPS-керуванням використовує 90-кг боєголовку для ураження цілей на відстані майже 70 км.

Дальність ракет була каменем спотикання в дискусіях протягом останніх кількох тижнів. Західні офіційні особи стурбовані тим, що надання Києву ракет, які можуть завдати удару по території Росії, може спровокувати президента РФ Путіна на ескалацію конфлікту, включаючи застосування хімічної або навіть ядерної зброї.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...