Велика небезпека? Армія Путіна знайшла слабке місце в обороні ЗСУ і спробує наступати, - експерт

Оборона української армії в районі села Очеретине Донецької області виявилася найслабшою. Російська окупаційна армія скористалася цим, намагається вводити на цю ділянку фронту нові сили та нарощувати зусилля. Таку думку OBOZ.UA висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Далі противник намагатиметься наступати на Новопокровське", – попередив він. Як пояснив генерал, цей напрямок було обрано для концентрації зусиль ворога не випадково. Саме тут українська оборона виявилася найбільш уразливою.

"Це абсолютно зрозумілий військовий принцип: якщо вдалося визначити найслабше місце противника, якщо вдалося його пробити, то далі треба вводити туди сили та нарощувати зусилля. Чим вони й займаються", – констатував Романенко.

За його прогнозами, якщо ворожа армія матиме необхідний потенціал, вона просуватиметься на цій ділянці фронту далі. "Ймовірність подальшого просування дуже велика", – попередив він.

Відповідаючи на запитання, чи є Очеретине головним напрямком удару російської окупаційної армії, генерал пояснив: "Ні, не тільки. Вони мають ще достатньо сил для того, щоб діяти рішуче на кількох напрямках. Наприклад, на Лиманському, на Бахмутському – Часів Яр".

Дрони Малюка відпрацювали результативно: НПЗ на Кубані призупинив роботу після нічного удару

неділя, 19 травень 2024, 17:20

Слов'янський нафтопереробний завод на Кубані призупинив роботу після атаки дронів. Про це 19 травня повідомило агентство Інтерфакс з посиланням на представника компанії. . "Прильоти були. Завод зараз зупинено. Збитки рахуємо, працюють силові відомства...

Стара техніка "друзів Путіна" виходить із ладу?: Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку

неділя, 19 травень 2024, 16:54

Вертоліт з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку посадку, повідомило в неділю іранське державне телебачення та додало, що рятувальні бригади вже виїхали на місце події, пише Reuters. Своєю чергою іранські ЗМІ надали неточні дані щодо інцид...