Велика небезпека: Росія може розпочати виробництво нового іранського дрона-камікадзе, який засвітився у єменських хуситів

Країна-агресор Росія може розпочати виробництво нового дрона-камікадзе. Підприємство "Завод Сигнал" вже запантентувало свій безпілотник, який візуально нагадує дрон-камікадзе Qasef іранської розробки, передають Патріоти України

Цей БПЛА раніше використовували єменські хусити. Про це пише український військовий портал Defence Express із посиланням на ресурс btvt_2019.

Свій дрон російський "Завод Сигнал" виготовлятиме методом лиття пластмаси під тиском на термопластавтоматі, елементи корпусу поєднуватимуться між собою віброзварюванням або спеціальним клеєм. Після цього готові елементи конструкції дрона мають насаджуватись на силову з’єднувальну трубу та лонжерон центроплану з вуглепластику.

Найбільш ймовірно, що новий дрон вироблятиме профільне підприємство, котре розміщене в місті Ульяновск і яке формально спеціалізується на виробництві вузлів та агрегатів для авіаційної промисловості та автомобільної індустрії.

"На початку січня 2024 року були повідомлення про те, що російський "Завод Сигнал" в Ульяновску має намір розгорнути власне виробництво безпілотників, на яке збирались залучити місцевих школярів та студентів. Тип дронів при цьому не заявлявся", – сказано в повідомленні.

Дрон Qasef був створений як розвиток іранського БПЛА-камікадзе Ababil. Його стартова маса – 85 кілограмів, зокрема бойова частина – 30 кілограмів, довжина фюзеляжу – 2,88 метрів, розмах крила – 3, 25 метрів, заявлена дальність польоту – до 100 кілометрів.

"По суті, Qasef можна назвати більш потужнішим аналогом російського дрона-камікадзе "Ланцет", особливо в плані дальності ураження цілей та потужності бойової частини. Тому є певна ймовірність, що росіяни можуть все ж піти на розгортання виробництва копії цього БПЛА іранського походження, котрий раніше "світився" у розпорядженні єменських хуситів", – зазначає Defence Express.

"Україна не вступить до ЄС без вирішення "Волинського питання": Міністр оборони Польщі зробив скандальну заявк

середа, 24 липень 2024, 9:57

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що "без вирішення "Волинського питання" не буде вступу України до Європейського Союзу", передають Патріоти України. Міністр сказав, що "Польща підтримує Україну настільки, наскільки це можливо". Од...

У ворога - нові успіхи: Окупанти захопили Піщане та просунулсь на низці напрямків

середа, 24 липень 2024, 9:55

Аналітики DeepState оновили карту, зазначивши, що росіяни окупували Піщане на Донеччині, передають Патріоти України. "Ворог окупував Піщане та просунувся у Новоселівці Першій, біля Вовчого та Прогресу".