Велика небезпека: Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники у своїх далеких атаках на Україну, щоб виявляти засоби ППО, фіксувати ушкодження і діяти як приманки, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

За останні два-три тижні Росія застосувала два нових типи безпілотників у п'яти атаках, включно з нічним ударом у четвер. Ці дрони виготовлені з пінопласту і фанери. Один тип дронів оснащений камерою і SIM-картою українського мобільного телефону для передачі зображень російським військовим.

Вони виявляють розташування українських мобільних груп і кулеметів, здатних їх знищити. Росія намагається адаптувати свою тактику і випробувати нові технології, щоб отримати перевагу у своїх щоденних ракетних і безпілотних атаках на українські міста та інфраструктуру.

"Шахеди", які летять до цілі і вибухають під час удару, стали основним елементом російських повітряних атак з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Нові російські безпілотники з камерами не несуть вибухівки, але мають вигляд звичайних "Шахедів" і літають групами. Інший тип безпілотників також не містить вибухівки або містить її в невеликій кількості і використовується як приманка. Ці безпілотники важко відрізнити від звичайних ударних із землі, тому їх теж потрібно збивати, щоб виявити розташування систем ППО України.

Попри великий радіус дії, нові безпілотники, ймовірно, коштують не більше 10 тисяч доларів за штуку, що робить їх дешевшими, ніж ракети ППО. Безпілотники можуть літати на висоті 1 тисячі метрів, що недоступно для кулеметів і автоматичних гвинтівок.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...