Велика небезпека: У ЗСУ пояснили, чому РФ обрала тактику ударів балістичними ракетами

Росіяни обрали тактику балістичних атак по Україні з Криму. У ЗСУ розповіли, якими особливостями балістичного озброєння пояснюється тактика окупантів. Про це заявив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Ворог обрав тактику застосування балістичних ракет з території тимчасово окупованого Криму. Це різні платформи. В першу чергу, звісно, це "Іскандер-М", - зазначив він. За словами Плетенчука, така тактика РФ, перш за все, пояснюється особливостями балістичного озброєння.

"Ця платформа мобільна, вона пересувна, відповідно час на розгортання в неї невеликий, це хвилини, а на згортання - ще менше. Тому, відповідно, обрали вони застосовувати зараз саме балістику - і швидкість інша, і час на реакцію менший", - пояснив речник. Тому в першу чергу небезпека полягає у застосуванні ракетного озброєння саме з території тимчасово окупованого Криму, додав Плетенчук.

Аншлаги Кобзона п'яту добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 травня

субота, 18 травень 2024, 7:55

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали:

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...