"Велика проблема з КАБами": У ЗСУ назвали співвідношення сил на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку дуже складна, йдуть постійні ворожі атаки, де співвідношення сил в пропорції 1 до 10 не на користь Сил оборони. Про це в ефірі телемарафону сказав старший офіцер реактивної артилерійської батареї 47-ї ОМБР Роман Бугайов, передають Патріоти України.

"Це здоровезна навала", - зазначив він. За його словами, ворог ввів нові сили на цій ділянці фронту, котрі відпочили, вони швидко рухаються і мають деякі успіхи.

"Велика проблема з КАБами, якими росіяни закидають українські позиції. На наш напрямок прийшло підсилення, але проблема авіації не знята", - сказав Бугайов.

За його словами, зараз спостерігається просування ворога в напрямку Гродівки. "Раніше захоплені деякі села противником. Загалом ситуація дуже складна. Протягом минулої доби було 35 штурмів зі сторони противника. Ворог постійно змінює тактику", - розповів старший офіцер.

Він розповів, що ворог просувається, не застосовуючи велике скупчення техніки, а в основному піхотними групами.

"З нашого боку ми стримуємо ворога всіма засобами, котрі є – артилерія, дрони. Не вистачає снарядів, але це компенсується FPV- дронами, реактивною артилерією. На цьому напрямку постійно працює українська авіація. Тут дуже велика концентрація противника, по деякій інформації, співвідношення сил 1 до 8 і навіть 1 до 10 не на користь Сил оборони. Штурми відбуваються цілодобово", - сказав Бугайов.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...