Велика спокуса для олігархів: "Якщо контролюєш "Слугу народу", то контролюєш країну", - експерт

Один президент, пов'язана з ним партія - це певна узурпація влади. Існуватиме спокуса для олігархів запхати туди своїх людей. Перекупити тих, хто вже в ній.
Павло Кухта. Фото: LB.ua.

Електоральні настрої українців свідчать про запит на нове. Про це розповів програмний директор партії "Голос" Павло Кухта, передають Патріоти України.

"Ми не знаємо, хто у списках "Слуги народу" . І навіть якщо склад буде достатньо якісним, є небезпека однопартійної системи в країні. Один президент, пов'язана з ним партія - це певна узурпація влади. Існуватиме спокуса для олігархів запхати туди своїх людей. Перекупити тих, хто вже в ній. Бо якщо контролюєш "Слугу народу", то контролюєш країну. "Голос" має намір збалансувати "Слугу народу" в парламенті. Електоральні настрої українців свідчать про запит на нове. Ми готові співпрацювати з будь якими демократичними силами, які будуть готові змінювати країну", - сказав він.

Експерт вважає найгіршим вибором для українців стане опозиційна платформа "За життя". "Якщо оберуть якісно новий парламент, то він сформує професійний, незалежний від олігархів уряд. Найгірше, що може бути - Опозиційна платформа "За життя". Це олігархічна проросійська партія. Вона має невеликий відсоток голосів, просто вони консолідовані навколо неї. І це та частина суспільства, що більше любить Росію, ніж Україну. Це може змінитися з часом, бо раніше таких людей було більше. Нема чого очікувати, якщо людям постійно намагаються промити мізки. Якщо систематично викривляти картинку, то і їх уявлення будуть такими ж", - каже Кухта.

Джерело: Gazeta.ua

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.