Велика загроза для України? Катков оцінив, чи вдасться Росії налагодити виробництво дрона-камікадзе Qasef

У Росії планують запустити виробництво нового дрона-камікадзе Qasef, патент на який вже отримали в Ірану. Проте найближчим часом масове виробництво не вдасться налагодити, передають Патріоти України.

Крім того, за характеристиками дрон Qasef поступатиметься вже відомим "Шахедам". Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів головний редактор військово-аналітичного порталу Defence Express Олег Катков.

"У Росії їх просто запатентували. Жодної сенсації в цьому немає. Але говорити про те, що в найближчій перспективі вони замінять такими дронами "Шахеди", не можна. Абсолютно. Йдеться про те, що це підприємство запатентувало розробку. Від патенту до налагодження виробництва проходить величезний термін. Наприклад, минуло дуже багато часу відтоді, як почали говорити про те, що в Росії планують збирати "Шахеди", – заявив експерт.

Катков зазначив, що без великої кількості імпортних комплектуючих Росії не вдасться налагодити виробництво дронів. Так, постачання "Шахедів" призупинилося, оскільки Іран використав усі дрони для ударів по Ізраїлю і не постачав їх до Росії, що стало одразу помітно.

"Отже, той факт, що хтось щось запатентував, не означає, що ці дрони одразу почнуть масово виробляти. Це дуже тривалий процес. Це по-перше. По-друге, він певною мірою поступається "Шахеду", – додав Катков.

За його словами, дрон Qasef розроблений на основі дрона-камікадзе Ababil. Його стартова маса становить 85 кілограмів, з яких бойова частина важить 30 кілограмів, а заявлена дальність польоту сягає 100 кілометрів. Порівняно з "Шахедом", Qasef має гірші характеристики, і в противника є можливість збільшити вагу бойової частини. Тому навряд чи окупанти розпочнуть масове виробництво нових дронів.

Велика загроза для України? Катков оцінив, чи вдасться Росії налагодити виробництво дрона-камікадзе Qasef

п’ятниця, 26 липень 2024, 9:20

У Росії планують запустити виробництво нового дрона-камікадзе Qasef, патент на який вже отримали в Ірану. Проте найближчим часом масове виробництво не вдасться налагодити, передають Патріоти України. Крім того, за характеристиками дрон Qasef поступатим...

Свято наближається: Удар по порому в порту "Кавказ" змусить окупантів ризикувати і без того пошкодженим Керченським мостом задля критичної перевалки палива залізницею, - розвідка Британії

п’ятниця, 26 липень 2024, 8:20

Розвідка Великої Британії вважає, що удару ЗСУ по російському порому "Славянин" в порту "Кавказ" майже напевно спричинить подальші логістичні проблеми для Росії у постачанні її окупаційних сил на півдні України та регіонального експорту скрапленого при...