Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ у разі захоплення Часового Яру

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України.

Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт та військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі "24 каналу". За його словами, рухатися в бік Торецька з Очеретиного росіянам складно, оскільки він розташований на тій висоті, що й Горлівка. Крім того, Торецьк є панівною висотою в цьому районі.

Тому, за словами Світана, рух противника в напрямку міста можливий лише з Півночі – з висот Курдюмівки, Кліщіївки та Андріївки. І доки український гарнізон стоїть у Часовому Ярі, ворог пройти там не зможе. Саме тому захоплення Часового Яру є одним із основних завдань для окупантів.

"Я думаю, Часів Яр вистоїть, отже – не буде жодної проблеми для Торецька", – заявив експерт. Він додав, що Україна перекинула до Часового Яру додаткові частини. Крім того, туди попрямували перші партії боєприпасів.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...