Велика "зрада"? "Дискримінує російську!" Скандальний "слуга народу" пішов проти української мови

Скандальний народний депутат України від "Слуги народу" Макс Бужанський заявив, що вніс до Верховної Ради України законопроект про скасування закону 5670-д про українську мову. Анонс українофобської ініціативи він опублікував на своїй сторінці у Facebook, пославшись на вимоги Венеційської комісії, передають Патріоти України.

"Друзі, вніс до парламенту законопроєкт про визнання закону про державну мову таким, що втратив чинність. Про скасування закону про мову, якщо комусь зрозуміліше так. На базі нововиявлених обставин, зважаючи на рішення Венеційської комісії. Ми всі прекрасно розуміємо, що нічого спільного із захистом і розвитком української мови чинний закон не має. Що закон цей спрямований на дискримінацію носіїв інших мов, в першу чергу, російської мови", – вибухнув обуреннями одіозний представник президентської політсили.

Також Бужанський заявив, що закон 5670-д нібито завдає шкоди Україні, виштовхуючи її громадян зі свого інформаційного поля в чуже, а також "вбиває і принижує" україномовну літературу, ставлячи її в "неконкурентне становище і не даючи їй рости".

Нардеп висловив думку, що чинний закон нібито спрямований тільки на тих, хто не хоче бачити Україну сильною, сучасною і багатонаціональною державою.

"Та й чорт з ними, я говорю не від їх особи. Упевнений, скасування закону про мову в чинній редакції відкриє можливість для написання дійсно вартісного документу. Широкої дискусії на цю тему між жителями сходу і заходу України, націоналістами, раціоналістами, діячами культури, представниками медіа. І новий закон буде відповідати інтересам нашої країни і європейських цінностей, про які так багато говорили автори попереднього закону. І якими вони знехтували, відверто обмеживши і принизивши права неукраїномовних громадян України, про що прямо йдеться у висновках Венеційської комісії", – продовжив свої випади проти державної мови Бужанський.

Відзначимо, що станом на 14:11 ніяких відомостей про законопроєкт Бужанського на сайті Верховної Ради не було.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...