Великі колони техніки росіян залишили Маріуполь, - радник мера (відео)

Російські окупанти в Маріуполі змінили тактику контролю пересування. Більшість сил вони перекинули з міста на інші напрямки. Відповідну інформацію повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Про це він написав ввечері 22 червня, передають Патріоти України.

Росіяни перекидають сили з Маріуполя

Російські війська в тимчасово окупованому Маріуполі змінили тактику контролю пересування. Зокрема вони:

  • демонтували стаціонарні блок-пости;
  • натомість залишили тільки контрольні пункти в районі мостів;
  • також вороги частіше використовують контроль мобільними групами, що раптово з'являються в різних районах міста. Одну з таких груп радник мера Маріуполя показав на відео.

Радник мера Маріуполя показав пересування ворожої техніки:

Петро Андрющенко пояснив, що ворог змінює тактику через те, що виводить більшість військового залишку окупантів з міста на інші ділянки фронту.

"Банальна нестача ресурсу. Зокрема, другий день поспіль великі колони техніки залишають Маріуполь та Маріупольський район в напрям Бердянськ — Пологи", – пояснив радник мера.

Окупанти не хочуть брати участь у війні

Петро Андрющенко пояснив, що настрої серед окупантів далекі від бравурних заяв пропаганди. Зокрема, він пояснив:

  • серед ворогів панує небажання продовжувати участь у війні, особливо серед мешканців Донеччини;
  • окупанти все частіше говорять про бажання здатись в полон, особливо після повідомлення про перекид їх у напрямку боїв в Запоріжжі.



Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...