Великі розбірки: ​Екс-голова СБУ Наливайченко звинуватив свого попередника Смешка у отруєнні Ющенка​, той відповів

Від третього номера Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” на дострокових виборах у Верховну раду вимагають доказів, або спростувань і вибачень

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко звинуватив свого попередника Ігоря Смешка у причетності до отруєння Віктора Ющенка і тепер має спростувати свою заяву як неправдиву, зазначають Патріоти України.

Відповідний позов про захист честі, гідності та ділової репутації лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко подав до Печерського районного суду Києва, повідомила прес-служба його політичної сили у Facebook.

Зазначається, що, крім спростування, Наливайченко має виплатити Смешкові одну гривню.

"Як відшкодування моральної шкоди за поширення недостовірної інформації Смешко вимагає від Наливайченка символічну грошову компенсацію – одну гривню", - йдеться у повідомленні.

Крім того, позивач вимагає від Наливайченка виступити зі спростуванням публічно.

"Смешко просить суд визнати недостовірною інформацію, яку Наливайченко озвучив в ефірі одного з українських телеканалів, а також зобов’язати відповідача виступити із спростуванням", - повідомляє прес-служба.

За даними представників "Сили і честі", у березні 2019 року Наливайченко на телевізійному ток-шоу заявив, що Смешко причетний до отруєння Ющенка і за це "має бути в Генеральній прокуратурі та суді".

Юристи Смешка наполягають, що він ніколи не фігурував у справі про отруєння Ющенка.

"Ігор Смешко ніколи не був і не є стороною у кримінальному провадженні про отруєння Віктора Ющенка у 2004 році, і підозра у вчиненні злочину Ігорю Смешку ніколи не пред’являлася", - заявили у повідомленні.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...