Велика Британія передасть ВМСУ два бойові кораблі. Зеленський їде в Одесу підписувати угоду, - ЗМІ

Військово-морські сили України придбають в уряду Великобританії два тральщики. Про це повідомляє одеське видання Думська з посиланням на власні джерела в штабі ВМСУ, зазначають Патріоти України. Наголошується, що кораблі будуть закуплені ще в цьому році.

За даними видання, спеціально для підписання договору про їх постачання 21 червня в Одесу прибуде президент України Володимир Зеленський.

Мова нібито йде про закупівлю британських тральщиків типу Sandown, які були побудовані на початку 1990-х років.

Всього до складу Королівського флоту було введено 15 тральщиків цього типу, проте в 2000-х три кораблі передали Естонії, а ще три – Саудівській Аравії. Таким чином зараз HMS мають дев'ять кораблів цього типу, два з яких передадуть ВМСУ.

Тральщики мають довжину 53 метри, ширину 11 і осадку 2,3 метра. Пара дизелів по +1523 к.с. розганяють корабель до 13 вузлів.

Є також електродвигун для безшумного ходу. Тральщики озброєні 30-мм гарматою Mark44 Bushmaster II, трьома шестиствольними 7,62-мм кулеметами "Мініган" і парою кулеметів загального призначення.

Також на кораблях встановлені радари і системи пошуку мін, включаючи потужний гідролокатор. Кораблі, можливо, будуть модернізовані більш сучасними системами для пошуку мін.

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...