Великий контрнаступ ЗСУ зараз неможливий: Військовий експерт назвав причини та можливі терміни

Масштабний контрнаступ Збройних сил України зараз не є можливим. Наші захисники постійно тримають оборону ключових регіонів, де ведуться бої, але наносять по окупантах контрудари, не рухаючись далі. Про це розповів радник голови Міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів, передають Патріоти України.

За його словами, ймовірний термін, коли українські солдати почнуть розбивати позиції ворога та відсувати їх із зайнятої території, це вересень 2022 року.

"Масштабний контрнаступ очікувався в середині червня, але відбулися зміни. Мовляв, західні партнери, які допомагають Україні з озброєнням, вирішили довести принцип, що "обіцяного три роки чекають", – зазначив представник правоохоронного відомства.

"Вони постачають нам зброю, але дуже повільно. У нас є запас радянського озброєння й ми дуже інтенсивно воюємо ним. Якщо у нас є ці запаси й нам ще до них додають західне озброєння, то наша потужність дуже сильно виростає", – відзначив радник міністра внутрішніх справ, додаючи, що тільки у такому разі з'являється можливість здійснити потужний контрнаступ.

Андрусів додав, що Захід дуже повільно надає зброю для відсічі Росії, а бойовий запас закінчується. Річ у тім, що коли прибуде вся іноземна зброя, то вона багато в чому замінить вогневу міць, яку вже має Україна.

"Можна говорити про потужний контрнаступ, коли вже будуть сотні гаубиць та всього іншого. Якби ми все-таки до кінця травня отримали б те, що нам обіцяли, то тільки тоді могли б мовити про контрнаступ. Це всі бронетранспортери, артилерія, самохідні гаубиці, мобільні системи ППО та навіть літаки", – перерахував він.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...