"Великий крок до врегулювання": Кравчук спрогнозував, коли США приєднаються до "нормандського формату"

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає "великим кроком до врегулювання на Донбасі" можливе приєднання Сполучених Штатів до "нормандського формату". Екс-президент вважає, що включення Вашингтона в переговорний процес, швидше за все, відбудеться після візиту президента України Володимира Зеленського в Білий дім. Таку точку зору Кравчук озвучив в ефірі телеканалу "Дім", передають Патріоти України.

За словами політика, на сьогоднішній день Німеччині і Франції - іншим учасникам "нормандського формату" - не вистачає жорсткості і послідовності, щоб "поставити Росію на те місце, на якому вона реально перебуває". За останні роки і канцлер Німеччини Ангела Меркель, і президент Франції Еммануель Макрон уникають у своїх висловах слова "агресор" по відношенню до Росії.

У зв'язку з цим приєднання США до переговорного процесу буде великим кроком вперед, впевнений Кравчук. На думку колишнього президента, після зустрічі Зеленського з господарем Білого дому Джо Байденом можна очікувати змін не тільки в роботі "нормандського формату" і мінського майданчику, а й в питанні отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Крім того, Кравчук прокоментував підсумки зустрічі Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним в Женеві. За словами політика, американський лідер доніс до Кремля позиції, яких дотримується Вашингтон. "Я думаю, вона (Росія - ред.) точно дізналася від Байдена, які позиції переслідують Сполучені Штати, які позиції переслідує демократичний світ, яка буде консолідація і які будуть взаємодії Європи і США", - підкреслив співрозмовник.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...