Великий провал Заходу: НАТО недофінансовувало свою оборону роками, тоді як РФ збільшила виробництво зброї, - CNN

75-річну історію НАТО можна описати трьома діями, кожна з яких визначається екзистенційними загрозами безпеці Заходу. Про це йдеться у матеріалі CNN, передають Патріоти України.

Зазначається, що, по-перше, була холодна війна і радянська загроза. Друга дія відбулася в 1990-х і 2000-х роках, коли НАТО вперше розгорнуло війська в Боснії та Косово, а потім в Афганістані та Іраку. Починаючи з 2014 року, перше вторгнення президента Росії Володимира Путіна в Україну та самопроголошений халіфат ІДІЛ повернуло збройні загрози прямо до кордонів Альянсу.

"Четвертий акт НАТО може бути визначений кризою, яка розгортається у повільному темпі. Понад десять років союзники хронічно не витрачали на оборону, тоді як супротивники Заходу модернізували та зміцнювали свій власний військовий потенціал. Найбільш очевидний спосіб зрозуміти вплив цього — це повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році", - пише ЗМІ.

Зокрема, журналісти наголошують, шо недофінансування оборонних бюджетів протягом тривалого періоду має численні наслідки – від меншої чисельності військ до поганого обслуговування техніки. При цьому в контексті війни в Україні обмежені та швидко скорочувані запаси боєприпасів, які Захід міг надати Києву, можливо, завдали найбільшої шкоди.

"В завдання НАТО не входив захист України від вторгнення. Україна не є членом НАТО і лише формально заявила про намір приєднатися після вторгнення 2022 року. Однак характер підтримки України з боку союзників по НАТО – здебільшого це пряма військова підтримка – виявив вразливість Альянсу через роки недофінансування", - констатують журналісти.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...