Великий ризик участі інших країн Європи: Генсек НАТО попередив, що війна в Україні може вийти з-під контролю

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг боїться, що бойові дії в Україні можуть вийти з-під контролю, повідомляють Патріоти України.

Як він заявив в інтерв'ю NRK, тоді війна може поширитися інші країни Європи і перетворитися на війну між Росією з Альянсом. "Боюся, що війна в Україні вийде з-під контролю і переросте у велику війну між НАТО і Росією. Але я впевнений, що ми цього уникнемо", – сказав генсек Альянсу без уточнень.

За словами Столтенберга, "немає ніяких сумнівів в тому, що повномасштабна війна можлива". Він також наголосив, що важливо уникнути конфлікту, в який буде залучено більше країн Європи.

Участь НАТО у війні, розв'язаній РФ проти України

Кремль регулярно звинувачує НАТО в тому, що Альянс нібито вже став стороною конфлікту, оскільки надає Україні військову допомогу і навчає українських військових.

Однак від прямої участі у війні НАТО утримується. Відмовляється Альянс і закрити небо над Україною – навіть після падіння ракет на території Польщі, що є членом НАТО, під час масового обстрілу українських територій росіянами минулого місяця. Німецька сторона пояснювала, що рішення мотивоване бажанням НАТО уникнути прямої конфронтації військово-політичного блоку з Російською Федерацією.

Також лунали думки, що НАТО може ввести війська на територію України, якщо Російська Федерація застосує ядерну зброю.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...