"Великих втрат у ЗСУ не буде": Ходжес розповів, як швидко звільнити окупований Крим

Колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес розповів, як Україна змогла б швидко звільнити окупований Росією Крим. ЗСУ повинні ізолювати півострів і запобігти підтримці російської піхоти артилерією. За словами Ходжеса, повернути півострів під контроль Києва неможливо без високоточної далекобійної зброї, передають Патріоти України.

"Якщо Україна дасть чітко зрозуміти Білому дому, Пентагону і Заходу, що їй потрібні можливості звільнити Крим цього року, це означає, що їй потрібна високоточна зброя великої дальності, яка могла б ізолювати Крим і зробити Крим непропускним для російських військ. Це не призведе до великих втрат з боку України", - сказав Ходжес в інтерв'ю ТСН.

Щоб унеможливити перебування російського флоту, авіації або армії в Криму, Україні потрібна високоточна зброя великої дальності, засоби дальнього радіусу дії, "ATACAMS, F-16, безпілотники Gray Eagle, наземні бомби малого діаметра".

"Не потрібно вбивати всю російську піхоту. Треба просто запобігти підтримці масової піхоти російською артилерією. Ви робите це, знищуючи штаби, склади боєприпасів та логістику. Для цього вам потрібна далекобійна зброя більшого радіусу дії, ніж сьогодні на озброєнні GMLRS або HIMARS. можливість, за яку я б адвокатував. Якого б типу вона не була. Є різні види. Здатність (завдавати далекобійні удари, - ред.) — це найважливіше", - сказав Бен Ходжес і зазначив, що це був би найшвидший шлях до звільнення Криму.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...