Венедіктова впоралась зі справою: Викривача брата Єрмака віддали під суд за шахрайство (відео)

Печерський суд столиці взявся до справи

Андрій та Денис Єрмаки - чесні люди, переконує звинувачення

Автора "плівок Єрмака" Дмитра Штанько і екс-нардепа Ігоря Савченка судитимуть за шахрайство і підбурювання до передачі хабара в 100 тис. доларів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Оглядач .

Відповідний обвинувальний акт спрямований Офісом генерального прокурора України (ОГПУ) в Печерський суд столиці. Підозрювані мали намір привласнити зазначені кошти.

За версією слідства, екс-нардеп за попередньою змовою з подільником, позиціонувати себе як викривач корупції, підбурювали представника однієї з торгових компаній до хабара керівництву Державної фіскальної служби і Державної митної служби України, уточнили в прес-службі Офісу Генпрокурора.

Таким чином вони нібито збиралися посприяти в поверненні арештованого майна. Насправді передавати гроші підозрювані не збиралися, а хотіли ними заволодіти.

Підозрюваного Штанько СБУ затримало в рамках даного розслідування ще в липні 2020 року. Пізніше він вийшов під заставу в 630 тис. Грн.

У повідомленні ОГПУ не названо імен, однак на опублікованих фото зображені моменти з відповідного затримання влітку минулого року.

Скандал з "плівками Єрмака" розгорівся після того, як нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос опублікував серію відео, які нібито свідчать про причетність до корупції брата глави Офісу Президента України Андрія Єрмака - Дениса.

Фігуранти скандальних "плівок" Штанько і Сергій Шумський розповіли, що люди, які проходили співбесіди у Дениса Єрмака, нібито за призначення на певні посади в цілому заплатили близько $ 100 тисяч.


Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...