Венедіктова заявила про "злив" інформації щодо спроба втечі топ-фігуранта справи "ПриватБанку": Інформатора Коломойського мають вичислити - коло підозрюваних дуже вузьке

Дані про плани правоохоронців вручити підозру ексзаступнику голови ПриватБанку Володимиру Яценку "злили", з огляду на що затриманий фігурант розслідування готував втечу, реалізувати яку йому не вдалося, зазначають Патріоти України.

Інформацію про це підтвердила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова. На своїй сторінці у Facebook у понеділок, 22 лютого, вона повідомила, що "злив" конфіденційної інформації стане темою окремого розслідування.

Венедіктова підкреслила, що коло осіб, які були проінформовані про кількість підписаних підозр, "дуже вузьке".

"Це не завадило пану, який у той час працював першим заступником голови правління ПриватБанку, якимось дивовижний чином замовити чартерний рейс до Відня, перебуваючи в Дніпрі. Завдяки нашим спільним діям, літак приземлився в Борисполі", – написала вона.

Генпрокурорка зазначила, що саме вона залишила підпис під підозрами колишнім топменеджерам фінустанови.

Венедіктова додала, у неї є власна думка щодо справи Приватбанку, яку вона сформувала після того, як стала одним із процесуальних керівників.

"Я особисто ухвалила рішення про необхідність низки вказівок про слідчі дії і проведення експертного дослідження з метою підтвердження збитків, заподіяних державі та громадянам", – заявила генпрокурорка.

Глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін уточнив у Facebook, що інформацію про підписання Яценку підозри "злили" майже відразу.

"Півтори години пройшло між підписанням генпрокуроркою підозри і спробою фігуранта покинути Україну на чартері", – написав журналіст.

За його словами, підозрюваний не втік "виключно дивом".

"Поняття не маю, як Артему [Ситнику] вдалося посадити в Борисполі чартер, який терміново вилетів із Дніпра до Відня", – написав глава ЦПК.

Шабунін стверджує, що не підписаними залишаються набагато важливіші підозри, фігуранти яких "точно не ідіоти й розуміють, що буде далі". Журналіст вважає, що в разі зволікання з боку прокуратури ці особи можуть втекти.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...