Венесуела під чоботом нелегітимної диктатури: ЄС не визнає Мадуро президентом, - Боррель

Колись одна з найзаможніших держав Латинської Америки втратила шанс повернутись до нормального розвитку через фальсифікації на виборах правлячого режиму

У Венесуелі не припиняються протести проти "обрання" Мадуро

Члени ЄС втратили надію на те, що Ніколас Мадуро надасть докази своєї перемоги на виборах у Венесуелі, і не визнають його легітимність як обраного президента. про це у четвер, 29 серпня, заявив високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє The Guardian.

"Європейська рада вирішила, що Мадуро не має демократичної легітимності як президент", - заявив Боррель.

Він зауважив, що Мадуро відмовився оприлюднити детальні підсумки голосування на виборах, які б свідчили про його перемогу.

"Оскільки немає підрахунків і перевірок, і ми боїмося, що їх ніколи не буде, ми не можемо визнати легітимність Мадуро як обраного президента Венесуели. Він залишиться президентом де-факто, але ми заперечуємо демократичну легітимність на основі результатів, які неможливо перевірити", - сказав Боррель.

Він додав, що ЄС не визнавав Гонсалеса обраним президентом або офіційним переможцем виборів.

"Однак дані голосування, опубліковані опозицією Венесуели, показали, що опозиційний кандидат отримав сильну підтримку … набагато більшу підтримку, ніж та, яку отримав Мадуро", - підкреслив високий представник ЄС.

Верховний суд Венесуели ратифікував перемогу Ніколаса Мадуро на липневих президентських виборах. Опозиція вважає, що це закріпило інституційну підтримку керівної партії.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...