Веніславський пояснив, чи правда, що без оновлення даних у ТЦК всі чоловіки перебувають у розшуку

В Україні не йдеться про масове оголошення у розшук людей, які не оновили дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Про це Telegram-каналу "Труха Україна" повідомив депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу", член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передають Патріоти України.

Веніславський зазначив, що оголошувати у розшук військовозобов’язаних, які не оновили дані, масово не будуть. За його словами, існує процедура, за якою діють співробітники ТЦК та СП.

Процедура має бути такою:

  • ТЦК складає протокол про адміністративне правопорушення і накладення штрафу на людину, яка порушила закон;
  • Протокол направляє до суду;
  • Суд ухвалює рішення.

Якщо вже військовозобов'язаний не виконує рішення суду, тоді ТЦК звертається до Національної поліції, щоб людину, яка не сплатила штраф, оголосили у розшук, пояснив Веніславський.

Як повідомляли Українські Новини, 30 вересня т.в.о. заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Андрій Мороз заявив, що громадяни, що не оновили свої дані та не мають військово-облікових документів, перебувають у розшуку.

Крім того, 30 вересня Міністерство оборони України затвердило Інструкцію із застосування ТЦК технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- та відеофіксації.

"Коли дим розсіявся, 16 МТ-ЛБ і танк лежали розбитими": Помста окупантів у Вовчанську обернулась катастрофою для них

середа, 2 жовтень 2024, 10:47

Російські окупанти через втрати у техніці були змушені звернутись до застарілого арсеналу. Тепер перед ворожою піхотою постав вибір — підірватися всередині машини чи стати жертвою скиду з БПЛА назовні, передають Патріоти України. 17 російських броньова...

"Скоро почуємо й офіційно": Експерт пояснив, чому сторінку оборони Вугледару треба перегортати

середа, 2 жовтень 2024, 10:30

Незабаром з’являться офіційні повідомлення про повний вихід ЗСУ з Вугледару, попри те, що ввечері 1 жовтня в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців заявили про контроль частини міста. Так вважає військовий оглядач Денис Попович, пер...