Вербують мігрантів та наркозалежних: У РФ готуються до нової хвилі мобілізації - кидати у бій будуть усіх підряд

У Російській Федерації триває так звана часткова мобілізація, там готуються до нової хвилі. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Аналітики вказують на те, що за даними Генерального управління розвідки України, в Росії починають активніше мобілізувати чоловіків старшого віку, а також мігрантів із країн колишнього Радянського Союзу.

У звіті згадується інформація, надана Центром національного опору, згідно з якою в Північній Осетії до війської службм вербують наркозалежних людей.

Один із полонених російських військовослужбовців повідомив ЦНС, що йому не вдалося подолати свою залежність і він продовжував вживати заборонені речовини, воюючи на Запорізькому напрямку.

"Мобілізувалася людина через загрозу постати перед судом. Його затримали через керування автомобілем без документів. Для того, щоб не піти під суд, чоловікові запропонували поїхати до України", — пишуть у ЦНС.

Експерти ISW також зазначили, що у Збройних силах Росії поширена проблема дезертирства та непокори командирам. Наприклад, звинувачення у дезертирстві отримали вісім мобілізованих із Калінінградської області, які виїхали із Луганщини до РФ таксі та автобусом.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...