Вересень став найсмертоноснішим місяцем для російських загарбників в Україні, - британська розвідка

При цьому п’ятий місяць поспіль втрати росіян перевищували 1000 солдатів на день

Росія зазнала у вересні найбільших втрат на фронті від початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, середні втрати на добу перевищували тисячу солдат. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на британську розвідку, передають Патріоти України.

Середній рівень втрат російської армії зріс до 1271 солдата вбитими або важко пораненими на добу. До цього найвищий показник добових втрат серед російських солдатів був у травні, коли в середньому було вбито або поранено 1262 військових.

Вересень став п’ятим місяцем поспіль, коли втрати росіян перевищували 1000 солдатів на день.

За словами аналітиків, високий рівень втрат був пов’язаний з тактикою російської масової піхоти, яка часто передбачає напади "м’ясної хвилі", коли велика кількість військ направляється для штурму українських оборонних позицій.

Росія втратила майже 650 000 солдатів з моменту вторгнення в лютому 2022 року. Її втрати становили в середньому від 172 до 559 на день у 2022 році, а потім досягли свого піка в 967 у 2023 році.

Раніше в лютому 2024 року міноборони Великобританії повідомляло, що втрати армії Росії за лютий досягли рекорду з початку повномасштабної війни проти України. Тоді окупанти втрачали в середньому 983 людини вбитими та пораненими на день.

ЗСУ можуть утримувати території на Курщині ще кілька місяців: У Bloomberg пояснили, який план у Зеленського

четвер, 10 жовтень 2024, 22:55

США вважають, що Україна зможе утримувати територію в Курській області РФ ще щонайменше кілька місяців. Надалі ця територія може стати "важелем" у майбутніх переговорах з Москвою, передають Патріоти України. Про це пише Bloomberg. Американські чиновник...

"Ігнорує сучасні реалії": Прем'єр Румунії відповів на звинувачення Захарової про "плани Бухаресту" захопити Молдову

четвер, 10 жовтень 2024, 21:44

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у четвер, 10 жовтня, відповів на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової про нібито «плани Бухаресту» анексувати Молдову. Про це повідомляє Romania Journal, передають Патріоти України. Чолаку підкресли...