Верещук не має шансів чесно виграти у Кличка, або Воскресити "план Богдана": "Слуга народу" хоче до проведення місцевих виборів розділити повноваження міського голови Києва і голови КМДА

Схоже "слуги" повертаються до плану річної давнини, коли обраний киянами мер стає "англійською королевою", а призначений Банковою "губернатор" урядує без оглядки на думки виборців столиці. На кону "розпил" щорічного бюджету Києва у 60 млрд плюс

"Робочу бабу-2" Корнієнко готує на роль "корабельної сосни" в КМДА?

Фракція Слуга народу хоче почати розгляд законопроєкту Про столицю до місцевих виборів 25 жовтня. Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко на міській партійній конференції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Ми працюємо над законопроєктом Про столицю, працюємо над тим, щоб він якомога швидше потрапив до порядку денного сесії Верховної Ради, він зараз на порядку денному четвертої сесії. Ми працюємо зараз з колегами з інших фракцій, з керівництвом фракції, щоб ми могли до виборів спробувати почати його розглядати і подарувати киянам ту систему управління містом, а закон про Київ — це про управління містом», — повідомив нардеп.

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт № 2143−3 Про столицю України — місто-герой Київ в жовтні минулого року. В середині липня профільний комітет рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні. Він розділяє повноваження мера Києва і голови КМДА.

Закон передбачає, що глава КМДА не зможе суміщати посаду з будь-якою іншою, а отже й мера.

Загальний склад Київради скорочується до 80 депутатів. Вибори депутатів Київради проводяться за пропорційною системою в багатомандатних виборчих округах з відкритими списками. Вибори мера проводяться за мажоритарною системою в єдиному одномандатному виборчому окрузі.

Документ повертає районні ради, які утворюються та ліквідуються рішенням Київради. Вибори депутатів райрад проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в багатомандатних виборчих округах, на які поділяється територія району в Києві.

Крім того, в кожному районі столиці за рішенням райради може створюватися ратуша — це окрема будівля, де будуть розташовані органи місцевого самоврядування цього району та інші органи, які їм підпорядковані. Ратуші будуть центром надання соціальних, адміністративних та інших послуг. Крім того, там депутати райради зможуть вести особисті прийоми жителів.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...