Верхівка Кремля злякалася за майбутнє своїх дітей й поки що зупинила Путіна, - російський опозиціонер

На відміну від Володимира Путіна найбільш впливові і відомі представники його оточення прагнуть аби їх діти в майбутньому були при владі. Тому вони не зацікавлені у розв'язуванні нової фази війни з Україною. Таку думку висловив російський опозиціонер та публічний інтелектуал, професор Андрій Зубов в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським, передають Патріоти України.

Саме так, за його словами, слід розуміти оголошене у п'ятницю, 23 квітня 2021 року, попереднє рішення міністра оборони РФ Сергія Шойгу про нібито відведення військ від кордону з Україною. Зокрема, як зазначив професор, ідея негайного вторгнення на суверенні українські землі, цього разу на нових напрямках, вочевидь, наразі не знайшла остаточної підтримки у лідера так званої мобілізаційної групи, головного кремлівського "яструба" Миколи Патрушева, що обіймає посаду секретаря Ради безпеки РФ.

"Його (Путіна - ред.) оточення має синів, які мріють отримати владу. Як у того ж Патрушева. І є батьки, які мріють їм цю владу передати. І під їхнім крилом вже старіти тихесенько. Коли вони самі не зможуть управляти", - пояснив гість програми.

Як сказав Зубов, для цих людей є немислемим "створювати ситуацію, що наближається до бунту". Як і "відмовитися від усього, що вони награбували, у що вони вклали гроші по цілому світу". "Вони повинні думати на перспективу. І нехай думають на перспективу", - додав Андрій Зубов.

Таким чином, вважає Зубов, наразі в Кремлі "посилився розкіл еліт". Ще одним свідченням на користь подібного висновку, сказав опозиціонер, є позиція мера Москви Сергія Собяніна щодо незастосування грубої сили щодо учасників велелюдного протесту на підтримку Олексія Навального та інших політв'язнів режиму Путіна. Акція проходила в середу, 21 квітня, одночасно з посланням президента Федеральним зборам.

Довідка

Сини Патрушева, як зазначив своєю чергою ведучий програми Антін Борковський, перебувають "на дуже смачних посадах".

Старший - Дмитро Миколайович Патрушев (народився 13 жовтня 1977 року) - нагадаємо, є міністром сільського господарства РФ. Й просувається своїм батьком в пріоритетні наступники Путіна.

Конкуренти - Сергій Шойгу, Дмитро Медведєв, Дмитро Рогозін, В'ячеслав Володін.

В минулому Дмитро Патрушев був головою правління "Россільгоспбанку" та членом ради директорів "Газпрому".

Молодший - Андрій Миколайович Патрушев (народився 28 жовтня 1981 року) - засновник і генеральний директор "Центру "Арктичні ініціативи".

Раніше обіймав посаду заступника гендиректора з капітального будівництва ТОВ "Газпром видобуток шельф Південно-Сахалінськ", а потім став членом правління і заступником гендиректора з розвитку шельфових проектів "Газпром нафти".

Неабияк влаштовані в системі російської урядової та навоколоурядової вертикалі й обидві доньки Шойгу. Одна з них, до речі, однолітка Дмитра Патрушева.

Старша - Юлія Сергіївна Шойгу (народилася 4 травня 1977 року) - директорка Центру екстреної психологічної допомоги при МНС РФ. Дружина заступника генпрокурора РФ Олексія Захарова.

Молодша - Ксенія Сергіївна Шойгу (народилася 10 січня 1991 року) - президентка Федерації триатлону Росії, одна з керівників військово-пропагандистського "Острова Фортів" у Кронштадті.

Джерело: Еспресо.ТV

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...