Верховна Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції

Верховна Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції. Як повідомив заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, такі рішення ухвалено під час сьогоднішнього засідання парламенту, передають Патріоти України.

"Парламент підтримав ратифікацію Стамбульскої конвенції (про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству)", - зазначив він.

За словами Железняка, "за" проголосувало 259 депутатів, "проти" було тільки 8 голосів. Зокрема, з фракції "Слуга народу" ратифікацію конвенції підтримали 193 нардепа, "ЄС" - 9, "Батьківщина" - 0, "Платформа за життя та мир" - 15, "За майбутнє" - 2, "Голос" - 10, "Довіра" - 13, "Відновлення України" - 12, позафракційні - 5.

18 чевня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (так звана Стамбульська конвенція).

Цим документом Україна визнає, що метою конвенції є захист жінок від усіх форм насильства, недопущення, кримінальне переслідування та ліквідація насильства стосовно жінок і домашнього насильства, яке вчинено також стосовно чоловіків і дітей (хлопців і дівчат).

Стамбульська конвенція — це міжнародна угода Ради Європи щодо насильства проти жінок і домашнього насильства, підписана у Стамбулі 11 травня 2011 року. Щонайменше 34 країни вже ратифікували її.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...